Magamról

A Rádió Bézsben készült interjú velem. Minden, amit fontosnak tartok arról, amit csinálok. Ahogyan élek. Hallgassátok szeretettel!

Link1
Link2

Hosszú volt az Út, amit megtettem eddig, és egyetlen lépését sem lehetett kihagyni. Szembe néztem a fájdalommal, a szenvedéssel, a szégyennel, az árvasággal, a kirekesztettséggel, az elutasítással, a csalódással, a veszteségekkel, a befejezetlen gyásszal, a reménytelenséggel és megérintett a halál szele. Harcoltam. Aztán rájöttem, hogy a Szeretetben nem lehet harcolni. Csak Szeretni lehet. Elkezdtem elfogadni a Sorsomat, a családi történeteimet és meglátni a minták Ajándékát. Elkezdtem értékelni mindazt, amin keresztül mentem. Felkérdezett az Élet, és én válaszoltam a kérdésekre. Néha elbuktam, de mindig mentem tovább. Egyszer elhagytam a Hitemet. A legiszonyúbb időszak volt. Kilátástalan, félelmetes. Aztán megkerült. Mentem tovább. Már értékeltem azt, amim van. És aztán elkezdtem értékelni azt, aki vagyok. Akivé váltam. Aztán… Aztán megérkeztem. Önmagamban, legbelül megérkeztem. Megleltem a Helyemet. A Helyet, amit soha többet, senki nem vehet el tőlem. Mert megvagyok magamnak. Méltó lettem. Méltó – Önmagamhoz. És ebben a pillanatban már látlak Téged. Úgy, ahogyan vagy. Projekciók nélkül. Téged. Szeretettel. Szeretetben.

Jártam egyetemre, tanultam pszichológiát. Dolgoztam két évig a zalaegerszegi Hospice Szolgálatnál. A legnagyobb tanítás volt. Kísérni a haldoklót, és együtt lenni a családdal. Amit tudok a Halálról, azt ebből a közelségből tanultam meg.

Ezután a buddhizmus iránti vonzalmam vitt a Tan Kapuja Buddhista Főiskolára. Nemcsak átfogó ismereteket szereztem a keleti vallásokról, hanem nagyszerű tanáraim voltak. Hála és köszönet Farkas Pálnak, és Dobosy Antalnak. Végigültem kétszer 10 nap Vipassanat, ahol megtanultam az önfegyelmet, és a teljes figyelmet.

Kiképződtem az Ifosys keretei között Alfred Ramoda Austermannál, ahol családállítást tanultam. Köszönet Pálmai Dezsőnek, hogy ezt lehetővé tette. Itt kőkeményen megtanultam a családállítás összes szabályát, hogy aztán rájöjjek arra, hogy a Rendszer folyamatosan fejlődik.

Wiesner Editnél tanultam coachingot. Nagyszerű módszernek tartom, de tudom, hogy az én utam más.

C. Molnár Emmánál elkezdtem a módszerspecifikus aktív analízis képzést, amiről hamar kiderült, hogy nem tudok azonosulni vele.

Végül majdnem Filozófiai tanácsadó, és majdnem Logoterápiai tanácsadó is lettem. Nagyon sokat tanultam Dr. Sárkány Pétertől. A tudás, amit átadott, az beépült a mindennapjaimba, hatással van a lelki munkára, dolgozom vele. Azonban már sokkal fontosabbnak tartom az időmet, mintsem, hogy izguljak hetekig az államvizsga miatt. Ebből pedig talán a legfontosabbat tanultam meg: felszabadultnak lenni.

Akik hatottak rám

Bert Hellinger, Viktor E. Frankl, Boldizsár Ildikó, Daubner Béla, Ken Wilber, Csögyam Trungpa és a felsorolás koránt sem teljes, de ők az igazán meghatározóak.

Az Édesapámtól megtanultam lázadó lenni. Az Édesanyámtól megtanultam az emberek szeretetét, és az önzetlenséget. A Tesómtól megtanultam, hogy akkor is kapcsolatban vagyunk, amikor nem vagyunk abban, és mindig számíthatok rá. A Fiamtól tanultam a legtöbbet. A feltétlen elfogadást. Az ítélkezésmentességet. Azt a Szeretetet, ami minden körülmények között megtart, és azt, hogy valójában mi az, ami számít.

A Barátaimnak pedig köszönöm, hogy jönnek velem ezen az Úton. Még akkor is, amikor én sem tudom, hogy merre tartunk. Köszönöm nektek, hogy hisztek bennem, és mellettem vagytok. Mert enélkül a szeretetteljes kapcsolódások nélkül, már régen nem csinálnám azt, amiben a legjobban hiszek.

(Fotó: Semsei Eszter Photography)

 

Működési adatok

Kövesdi Krisztina Egyéni Cég, székhely: 8973 Csesztreg, Kossuth Lajos utca 27/a. adószáma: 22603357-1-20, cégjegyzékszám: 20-11-090416, bankszámlaszám: K&H Bank 10401213- 50526568-56691000, telefonszám: +36303463217, e-mail: kk@kovesdikrisztina.hu

Az Adatkezelési tájékoztató itt található.