Magamról

Hosszú volt az Út, amit megtettem eddig, és egyetlen lépését sem lehetett kihagyni. Szembe néztem a fájdalommal, a szenvedéssel, a szégyennel, az árvasággal, a kirekesztettséggel, az elutasítással, a csalódással, a veszteségekkel, a befejezetlen gyásszal, a reménytelenséggel és megérintett a halál szele. Harcoltam. Aztán rájöttem, hogy a Szeretetben nem lehet harcolni. Csak Szeretni lehet. Elkezdtem elfogadni a Sorsomat, a családi történeteimet és meglátni a minták Ajándékát. Elkezdtem értékelni mindazt, amin keresztül mentem. Felkérdezett az Élet, és én válaszoltam a kérdésekre. Néha elbuktam, de mindig mentem tovább. Egyszer elhagytam a Hitemet. A legiszonyúbb időszak volt. Kilátástalan, félelmetes. Aztán megkerült. Mentem tovább. Már értékeltem azt, amim van. És aztán elkezdtem értékelni azt, aki vagyok. Akivé váltam. Aztán… Aztán megérkeztem. Önmagamban, legbelül megérkeztem. Megleltem a Helyemet. A Helyet, amit soha többet, senki nem vehet el tőlem. Mert megvagyok magamnak. És ebben a pillanatban már látlak Téged. Úgy, ahogyan vagy. Projekciók nélkül. Téged. Szeretettel. Szeretetben.

Jártam egyetemre, tanultam pszichológiát. Dolgoztam két évig a zalaegerszegi Hospice Szolgálatnál. A legnagyobb tanítás volt. Kísérni a haldoklót, és együtt lenni a családdal. Amit tudok a Halálról, azt ebből a közelségből tanultam meg.

Ezután a buddhizmus iránti vonzalmam vitt a Tan Kapuja Buddhista Főiskolára. Nemcsak átfogó ismereteket szereztem a keleti vallásokról, hanem nagyszerű tanáraim voltak. Hála és köszönet Farkas Pálnak, és Dobosy Antalnak. Végigültem kétszer 10 nap Vipassanat, ahol megtanultam az önfegyelmet, és a teljes figyelmet.

Kiképződtem az Ifosys keretei között Alfred Ramoda Austermannál, ahol családállítást tanultam. Köszönet Pálmai Dezsőnek, hogy ezt lehetővé tette. Itt kőkeményen megtanultam a családállítás összes szabályát, hogy aztán rájöjjek arra, hogy a Rendszer folyamatosan fejlődik.

Wiesner Editnél tanultam coachingot. Nagyszerű módszernek tartom, de tudom, hogy az én utam más.

C. Molnár Emmánál elkezdtem a módszerspecifikus aktív analízis képzést, amiről hamar kiderült, hogy nem tudok azonosulni vele.

Nagyon sokat tanultam Dr. Sárkány Pétertől. A tudás, amit átadott, az beépült a mindennapjaimba, hatással van a lelki munkára, dolgozom vele.

Akik hatottak rám: Bert Hellinger, Viktor E. Frankl, Boldizsár Ildikó, Daubner Béla, Ken Wilber, Csögyam Trungpa és a felsorolás koránt sem teljes, de ők az igazán meghatározóak.

Az Édesapámtól megtanultam lázadó lenni. Az Édesanyámtól megtanultam az emberek szeretetét, és az önzetlenséget. A Tesómtól megtanultam, hogy akkor is kapcsolatban vagyunk, amikor nem vagyunk abban, és mindig számíthatok rá. A Fiamtól tanultam a legtöbbet. A feltétlen elfogadást. Az ítélkezésmentességet. Azt a Szeretetet, ami minden körülmények között megtart, és azt, hogy valójában mi az, ami számít.

A Barátaimnak pedig köszönöm, hogy jönnek velem ezen az Úton. Még akkor is, amikor én sem tudom, hogy merre tartunk. Köszönöm nektek, hogy hisztek bennem, és mellettem vagytok. Mert enélkül a szeretetteljes kapcsolódások nélkül, már régen nem csinálnám azt, amiben a legjobban hiszek.

Működési adatok

Kövesdi Krisztina e.v., székhely: 8973 Csesztreg, Kossuth Lajos utca 27/a. adószáma: 59959597-1-40, Nyilvántartási szám: 58009314, bankszámlaszám: Raiffeisen Bank HU98-12010855-01893097-00100006, telefonszám: +36303463217, e-mail: kk@kovesdikrisztina.hu

Utalást fogadni csak magánszemélytől tudok. Köszönöm.

Az Adatkezelési tájékoztató itt található.